Bekende mode-ontwerpers

2 min read

Het werk van modeontwerpers spreekt wellicht een beetje voor zich. Modeontwerpers zijn mensen die kleding ontwerpen en maken. Dit kan allerlei soorten kleding zijn: zomerkleding, winterkleding, nachtmode, zwemkleding, formele kleding, informele kleding, en ga zo nog maar verder. Om modeontwerper te worden moet je een opleiding volgen. Deze opleiding duurt een aantal jaar. Je kunt deze opleiding op veel verschillende plekken in de wereld volgen. Gewoon in Nederland, maar ook bijvoorbeeld in een belangrijke stad op het gebied van mode zoals Parijs of Milaan. Sommige mensen worden heel erg bekend door middel van het ontwerpen van kleding en zij kunnen hier dan veel geld mee verdienen.

Modeontwerper Ralph Lauren

Een goed voorbeeld van een hele bekende modeontwerper is Ralph Lauren. Ralph Lauren werd geboren in Amerika. Hij volgde eerst een opleiding op het gebied van economie, maar stopte daarmee na een aantal jaar. Zijn echte passie was namelijk kleding. Zijn carrière in de mode begon met het ontwerpen van dassen en hij opende al snel zijn eigen dassen winkel. Tegenwoordig is Ralph lauren het allermeest bekend geworden door de ralph lauren polo shirts. Deze ralph lauren polo shirts worden over de hele wereld ontzettend veel gedragen door zowel jong als oud. Ze staan bekend om het beroemde paard dat op shirts is geborduurd.

Modeontwerper Donatella Versace

Een andere ontzettend bekende modeontwerper is Donatella Versace. Zij werd geboren in Italië. Italië staat natuurlijk bekend om mode en fashion en dit beeld doet Donatella Versace zeker eer aan. Haar broer was ook een hele bekende modeontwerper, maar hij werd doodgeschoten in zijn eigen huis in Miami. Hierna nam Donatella Versace de taken van haar broer over en werd ze nog veel beroemder. Versace is een erg belangrijk modehuis dat niet alleen kleding maar ook bijvoorbeeld parfum verkoopt. Als logo wordt gebruik gemaakt van Medusa, een mythisch vrouwelijk figuur met slangen als haar. DIt wordt op vele manieren teruggebracht in de producten van het modehuis.